Informatie
Lessen
Home
Contact
Links
Visie van de BBN
De BBN is opgericht om de buikdanskunst in Nederland verder te helpen ontwikkelen. Daarbij hebben wij drie aandachtsgebieden voor ogen: 
  1. De kwaliteit van de buikdans. Wij willen die verbeteren door het organiseren van studiedagen met zowel vakinhoudelijke (danstechniek, kennis, didaktiek, methodiek) als organisatorische inhoud (ondernemerschap, pr, wet- en regelgeving). Ook willen we een start maken met het debat over andere manieren om de kwaliteit te bevorderen.
  2. De verbinding tussen de danseressen onderling. Deze willen wij o.a. bevorderen door het stimuleren van samenwerking in de regio en het op de studiedagen ruimte geven voor het uitwisselen van kennis en ervaring.
  3. Het imago van de buikdans. Dit willen wij verbeteren door de contacten met reguliere culturele instellingen en organisaties verder uit te bouwen. Ook hebben wij plannen om te voorzien in een betere informatieverstrekking voor zowel journalisten als buikdanseressen, door bijvoorbeeld het bundelen van relevante informatie op Internet. Misschien zijn er ook andere manieren om het imago te verbeteren. Daarover willen we samen met de mensen uit het veld ideeŽn ontwikkelen.


Geschiedenis van de BBN
De BBN is opgericht in 2008, op initiatief van buikdanseres Marieke van Beek (Naíima ), en buikdanser Ari van Uden (Karim). Met steun van adviseur Ron Welters, die aan de wieg van diverse andere dansbonden gestaan heeft, en na samenspraak met diverse buikdansdocenten werd besloten de grote stap te wagen en een bond op te richten die in eerste instantie alleen voor docenten bedoeld was. Het bestuur van de BBN werd al snel versterkt door Roos Belinfante.


Lees verder...


Vriend worden
Vriend worden